Hälytysosasto

VPK:n hälytysosastoon kuuluu noin 20 henkilöä. Hälytysosastoon, tai 'häläreihin', voi liittyä kaikki 16 vuotta täyttäneet henkilöt.

Hälytysosastolaisia koulutetaan palokunnan tehtäviin Suomen pelastusalan keskusjärjestön, SPEK:n, hyväksymillä kursseilla. Näitä kursseja ovat mm. sammutustyökurssi ja savusukelluskurssi. Kurssien järjestämisestä vastaa Lapin Pelastuslaitos.

Viikkoharjoituksissa harjoitellaan kursseilla opittuja taitoja ja perehdytetään uusia jäseniä palokuntalaisten perustaitoihin. Viikkoharjoitukset pidetään tiistaisin kello 18.

Kemin VPK toimii alueen ammattipalokuntia auttavana ja täydentävänä palokuntana, hälytysmäärä voi vaihdella suuresti vuosien aikana. Hiljaisina vuosina hälytyksiä tulee vain 4-5 ja kiireisimpinä vuosina yli 20 (kiireisin vuosi palokunnan historiassa oli 2012).

Palokunta hälytetään tietyissä tilanteissa automaattisesti ja joskus tilannetta johtavan pelastusviranomaisen toimesta. Hälyttäminen tapahtuu Oulun hätäkeskuksesta tekstiviestein.

Hälytyksiin osallistumiseen vaaditaan 18-vuoden ikä sekä hyväksytysti suoritettu sammutustyökurssi.

Oletko 16-vuotta täyttänyt mies tai nainen ja haluaisit liittyä mukaan palokuntatoimintaan? Otamme mielellämme uusia jäseniä mukaan ympäri vuoden.

Lue hälytysosastoon liittymisestä täältä.